lavy98 ♥ Best Member ♥
Mesaje : 282 Puncte : 334 Reputatie : 0 Data nasterii : 21/02/1998 Data de inscriere : 13/07/2010 Varsta : 26 Localizare : in calculator...........woow ce fierbinte este Joburi/Distractii : :D Stare de spirit : foarte vesela Anime-uri preferate : foarte multe
Foaie de personaj Varsta: 12 Trecut: Nimic special doar mi-am vazut bunicul muriind in fata ochilor. Prezent: Imi traiesc viata pe deplin si distractie la maxim.
| Subiect: Cuvinte in japoneza Joi Iul 29, 2010 1:01 am | |
| Divertisment,Arta,Cultura.
歌 (Uta) un cântec
夜会 (Yakai) o serată
歌う (Utau) a cânta
踊る (Odoru) a dansa
文学 (Bungaku) iteratură フィルム (Firumu) un film シネマ (Shinema) cinema 映画 (Eiga) un film アコーディオン (Ako^deion) un acordeon フルート (Furu^to) un flaut ギター (Gita^) o chitară ピアノ (Piano) un pian サクソフォーン (Sakusofo^n) un saxofon 音楽 (Ongaku) muzică 公園 (Kouen) un parc 人形 (Ningyou) o păpuşă 聖歌隊 (SeikaTai) un cor おもちゃ (Omocha) o jucărie 動物園 (Doubutsuen) o grădină zoologică ディスコ (Deisuko) o discotecă トロンボーン (Toronbo^n) un trombon トランペット (Toranpetto) o trompetă バイオリン (Baiorin) o vioară ワルツ (Warutsu) vals 劇 (Geki) o piesă 詩 (Shi) un poem 小説 (Shousetsu) un roman 探偵小説 (Tanteishousetsu) o poveste poliţistă クリスマス (Kurisumasu) Crăciun 劇場 (Gekijou) un teatru 雑音 (Zatsuon) zgomot スーツケース (Su^tsuke^su) o servietă 歌手 (Kashu) un cântăreţ 漫画 (Manga) un desen animat テレビ番組 (TerebiBangumi) un program TV 像 (Zou) o statuie ツアー (Tsua^) un tur 芝居の (ShibaiNo) teatral 日焼けする (HiyakeSuru) a se bronza 口笛 (Kuchibue) un fluier ベル (Beru) un clopoţel 音を立てる (OtoWoTateRu) a face gălăgie ささやく (Sasayaku) a şopti ささやき声 (SasayakiKoe) o şoaptă 叫び (Sakebi) a plânge ベルが鳴る (BeruGaNaru) a suna 音 (Oto) un sunet 声 (Koe) o voce 詩 (Shi) poezie リモート (Rimo^to) o telecomandă 絵筆 (Efude) o pensulă 絵 (E) o pictură リラックスする (RirakkusuSuru) a se relaxa ピクニック (Pikunikku) un picnic 画家 (Gaka) un pictor 詩人 (Shijin) un poet 作者 (Sakusha) un autor 裏か表か (UraKaOmoteKa) cap sau pajură 肖像 (Shouzou) un portret 現実的 (Genjitsuteki) realistic サーカス (Sa^kasu) un circ 映画 (Eiga) filme 雪玉 (Yukidama) un bulgăre de zăpadă 冗談を言う (JoudanWoIu) a glumi 役割 (Yakuwari) o rolă 魚釣 (SakanaTsuri) pescuit テディベア (Tedeibea) un ursulet de pluş ホラー映画 (Hora^Eiga) un film de groază コメディ (Komedei) o comedie ピエロ (Piero) un clown
Sport,Jocuri,Interese
ジョギング (Jogingu) alergare
プレーする (Pure^Suru) a juca 泳ぐ (Oyogu) a înota スケートをする (Suke^toWosuru) a patina スキーをする (Suki^Wosuru) a schia 散歩 (Sanpo) a se plimba 体操 (Taisou) gimnastică バスケットボール (Basukettobo^ru) baschet カード (Ka^do) cărţi チェッカー (Chiekka^) dame チェス (Chiesu) şah サッカー (Sakka^) fotbal フットボール (Futtobo^ru) fotbal american ゴルフ (Gorufu) golf ホッケー (Hokke^) hochei ゲーム (Ge^mu) un joc ラグビー (Ragubi^) rugby テニス (Tenisu) tenis 凧 (Tako) un zmeu スケートリンク (Suke^torinku) o pistă de patinaj スケート (Suke^to) o patină ローラースケート (Ro^ra^suke^to) o patină cu rotile バランス (Baransu) echilibru 運動選手 (UndouSenshu) un atlet ボール (Bo^ru) o minge 野球 (Yakyuu) baseball ボクシング (Bokushingu) box サイクリング (Saikuringu) ciclism サーフィン (Sa^fin) surf 水泳 (Suiei) înot ランニング (Ranningu) alergare 走高跳び (SouTakaTobi) săritură în înălţime 競馬 (Keiba) cursă de cai エアロビクス (Earobikusu) aerobic
Oameni: Rude, prieteni, dușmani…
女性 (Josei) o femeie 男性 (Dansei) un bărbat 友人 (Yuujin) un prieten 人 (Nin) o persoană 名前 (Namae) un nume 姓 (Sei) un nume de familie 名 (Mei) un prenume ルームメート (Ru^mume^to) un coleg de cameră 少女 (Shoujo) o fată 少年 (Shounen) un băiat はがき (Hagaki) o carte poștală 人 (Nin) oameni キス (Kisu) un sărut 赤ん坊 (Akanbou) un bebe(luș) 互いにキスする (TagainiKisuSuru) a se săruta キスする (KisuSuru) a săruta 群衆 (Gunshuu) o mulțime 男性 (Dansei) masculin 女性 (Josei) feminin 援助 (Enjo) ajutor 正しい (TadashiI) a avea dreptate 間違う (Machigau) a greși 分かる (WakaRu) a înțelege 望む (Nozomu) a spera すみません (Sumimasen) scuze 花束 (Hanataba) un buchet 贈り物 (Okurimono) un cadou 馬鹿 (Baka) un prost 気が狂った人のように (KigaKuruttaNinNoyouni) ca un nebun 忠告 (Chuukoku) un sfat 隣人 (Rinjin) un vecin 敵 (Teki) un dușman 愛 (Ai) dragoste 愛す (Aisu) a iubi 礼拝する (ReihaiSuru) a adora 憎しむ (ZouShimu) a urî 配偶者を亡くした (HaiguushaWoNakuShita) văduvit 握手する (AkushuSuru) a strânge mâna 声 (Koe) o voce 真実 (Shinjitsu) adevărul 偽り (Itsuwari) o minciună 横たわる (YokoTawaru) a minți 仲間 (Nakama) un individ 客 (Kyaku) un musafir
Viata,Varsta
年齢 (Nenrei) vârstă 人生 (Jinsei) viață 誕生日 (Tanjoubi) zi de naștere 死ぬ (Shinu) a muri 生まれる (UmareRu) a se naște 年をとった (NenWototta) bătrân 生きる (IkiRu) a trăi 生きている (IkiTeiru) in viață 死者 (Shisha) mort 出生 (Shusshou) naștere 若い (Wakai) tânăr 赤ん坊 (Akanbou) un bebe(luș) 年をとる (NenWotoru) a îmbătrâni 受胎能力 (JutaiNouryoku) fertilitate 出産する (ShussanSuru) a da naștere
Revin maine cu alte cuvinte. | |
|
Blade Kid ● Member ●
Mesaje : 157 Puncte : 163 Reputatie : 0 Data nasterii : 05/06/1995 Data de inscriere : 14/07/2010 Varsta : 29 Localizare : Aer Joburi/Distractii : muzica,cititul,scrisul,desenul Stare de spirit : Am avut si zile mai proaste >.> Anime-uri preferate : Suiri no kizuna,Detroit Metal City
Foaie de personaj Varsta: 17 ani Trecut: Prezent:
| Subiect: Re: Cuvinte in japoneza Joi Iul 29, 2010 2:20 am | |
| Tare,majoritatea nu le stiam :) Avem a multumi pentru post ^^
| |
|
lavy98 ♥ Best Member ♥
Mesaje : 282 Puncte : 334 Reputatie : 0 Data nasterii : 21/02/1998 Data de inscriere : 13/07/2010 Varsta : 26 Localizare : in calculator...........woow ce fierbinte este Joburi/Distractii : :D Stare de spirit : foarte vesela Anime-uri preferate : foarte multe
Foaie de personaj Varsta: 12 Trecut: Nimic special doar mi-am vazut bunicul muriind in fata ochilor. Prezent: Imi traiesc viata pe deplin si distractie la maxim.
| Subiect: Re: Cuvinte in japoneza Joi Iul 29, 2010 2:36 am | |
| Cuplacere ma bucur ca ajut Maine voi posta mai multe cuvinte | |
|
lavy98 ♥ Best Member ♥
| Subiect: Re: Cuvinte in japoneza Vin Aug 06, 2010 5:32 pm | |
| Animale:
魚 (Sakana) un pește 猫 (Neko) o pisică 犬 (Inu) un câine 鼠 (Nezumi) un șoarece 蝸牛 (Katatsumuri) un melc 翼 (Tsubasa) o aripă 家鴨 (Ahiru) o rață 牛 (Ushi) vaci 子犬 (Koinu) un cațel(uș) 子牛 (Koushi) un vițel 鵞鳥 (Gachou) o gâscă 鼻 (Hana) un bot 縞 (Shima) o dungă 縞のある (ShimaNoaru) dungat, vărgat 虎 (Tora) un tigru 哺乳動物 (Honyuudoubutsu) un mamifer 爬虫類 (Hachuurui) o reptilă くんくん鳴く (KunkunNaku) a behăi ほえる (Hoeru) a lătra (猫が)鳴く ((NekoGa)Naku) a mieuna もうと鳴く (MoutoNaku) a mugi 蛇 (Hebi) un șarpe カメ (Kame) o (broască) țestoasă カエル (Kaeru) o broască 蝶 (Chou) un fluture 肉食動物 (NikushokuDoubutsu) un carnivor 雑食動物 (Zasshokudoubutsu) un omnivor 草食動物 (SoushokuDoubutsu) un ierbivor 雌 (Mesu) o femelă 雄 (Osu) un mascul 野生 (Yasei) sălbatic 国産 (Kokusan) domestic ペット (Petto) un animal domestic ペンギン (Pengin) un pinguin 鮫 (Same) un rechin キリン (Kirin) o girafă シマウマ (Shimauma) o zebră わに (Wani) un crocodil ラクダ (Rakuda) o camilă 象 (Zou) un elefant イルカ (Iruka) un delfin ウサギ (Usagi) un iepure 馬 (Uma) un cal 昆虫 (Konchuu) o insectă ハエ (Hae) o muscă クモ (Kumo) un păianjen カモメ (Kamome) un pescăruș 蚊 (Ka) un țânțar 白鳥 (Hakuchou) o lebădă 雌鳥 (Mendori) o găină いも虫 (ImoMushi) un vierme ハチ (Hachi) o albină | |
|
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Cuvinte in japoneza | |
| |
|